کد خبر 601662
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۵ - ۰۴:۵۲

تظاهرات گسترده در اعتراض به کشته شدن رهبر یک گروه جدایی طلب در کشمیر به خشونت گرایید و تا کنون ۲۰ تن جان خود را از دست داده اند.

به گزارش مشرق به نقل از پرس تی وی، شمار قربانیان خشونت در تظاهرات هزاران نفر در اعتراض به کشته شدن رهبر یک گروه جدایی طلب در منطقۀ تحت کنترل هند در کشمیر به 20 رسیده است.

پلیس ایالت جامو و کشمیرِ هند اعلام کرد روز یکشنبه (20 تیر) به عنوان دومین روز از درگیری میان معترضان و نیروهای دولتی در این ایالت، پنج معترض و یک نیروی پلیس کشته شدند.

تظاهرات گسترده در کشمیرِ هند از شامگاه روز جمعه آغاز شد و تا کنون بیش از 200 نفر در درگیری‌ها زخمی شده‌اند.

روز جمعه (18 تیر) برهان وانی، رهبر 22 سالۀ گروه جدایی طلبِ حزب المجاهدین، به ضرب گلولۀ نیروهای نظامیِ هند کشته شد و مرگ وی موجی از تظاهرات به راه انداخت.

مردم کشمیر، وانی را که از 15 سالگی به حزب المجاهدین پیوسته بود، یک قهرمان می‎دانستند و ده‌ها هزار نفر در مراسم تشییع جنازۀ وی شرکت کردند.

راجندرا کومار، رئیس پلیس ایالت جامو و کشمیر، در یک نشست خبری اعلام کرد یکصد نیروی امنیتی در این درگیری‌ها زخمی و سه سرباز نیز مفقود شده‌اند.

به گفتۀ این مقام امنیتی معترضان در شهر سرینگر، مرکز تابستانیِ کشمیر، یک خودروی پلیس را به رودخانه انداخته‎ و افسر داخل آن را کشتند.

پلیسِ کشمیر روز شنبه اعلام کرده بود معترضان سه مرکز پلیس و دو ساختمان دولتی را در جنوب سرینگر آتش زده‌ و خیابان‌ها را مسدود کرده‌اند.

به گفتۀ برخی منابعِ امنیتی در کشمیر، با وجود برقراری مقررات منع آمد و شد در ایالت جامو و کشمیر، تظاهرات در اکثر مناطق ادامه دارد.

در پی مرگ وانی، رهبران گروه‌های جدایی‌طلب سه روز عزای عمومی اعلام کرده و خواستار اعتصاب سراسری در کشمیر شدند.                                                    

کشمیر در سال‌های اخیر عرصۀ درگیری‌های مرگبار بوده است. نیروهای ارتش همواره با مبارزانی که به دنبال جدایی از هند بوده‌‎اند، در حال جنگ هستند. دولت هند نیز در واکنش به این حملات، مقررات منع تردد و محدودیت‌هایی برای جابجایی مردم وضع می‌کند.

کشمیر کانون خصومت‌های 69 ساله میان هند و پاکستان بوده است. دو کشور ادعای مالکیت کامل بر این منطقه دارند اما هریک کنترل بخش‌هایی از آن را در اختیار دارند.

این دو کشور سال 2003 برای آتش بس در مرز موسوم به خط کنترل در کشمیر توافق و یک سال بعد مذاکرات صلح را آغاز کردند.

در ناآرامی‌های دو دهه اخیر در کشمیر تاکنون هزاران نفر جان خود را از دست داده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس